Servicii de depistare precoce a bolilor

Noi știm că tratamentul bolilor este cel mai eficient când acestea sunt depistate din timp. De aceea, la centrele Pro punem accent deosebit pentru descoperirea bolilor într-o fază precoce, prin programe diferite de screening, efectuate cu metode ultramoderne (de ex. ecografie 4D, analize laborator de ultimă oră):

Screeningul cancerului pulmonar:  acest tip de cancer este pe locul doi la femei, respectiv pe locul întâi ca și răspândire. În primele faze, se manifestă fără simptome, astfel este foarte important efectuarea periodică a screeningului. Un RX pulmonar periodic, este binevenit la persoanele care au împlimit vărsta de 40 de ani.

Screeningul cancerului de colon:  al doilea pe listă, cu o rată înaltă a mortalității, este un tip de cancer care evoluează în primele faze fără simptome relevante. Un screening efectuat din scaun, pentru persoanele care au împlinit vărsta de 50 de ani este foarte indicată.

Screeningul cancerului mamar. Pentru screeningul acestui tip de malformație este indicat pentru doamne, un screening ecografic din 2 în 2 ani. Pentru persoanele trecute de 40 ani, este recomandat anual.

Screeningul cancerului ovarian: este tipul de cancer cu cea mai mare reușită. Depistat la timp, se poate vindeca ușor. Efectuarea screeningului citologic anual, poate preveni apariția și răspândirea acestui tip de malformație.

Screeningul cancerului de prostată: frecvent întălnit la bărbați, poate fi detectat la timp și tratat eficiet, dacă se efectuează screeningul anual ecografic, respectiv examenul PSA din sânge.

Screeningul cancerului de piele:  Frecvența cancerului de piele a crescut sub toate formele în ultimii ani. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, anual se inregistrează in jur de doua- trei milioane de cazuri noi de cancer alb al pielii si de 130 000 de cazuri imbolnaviri noi de cancer negru al pielii (melanom malign) la nivel mondial. Vizita anuală la un medic dermatolog este benefică în prevenirea cancerului.

Verificarea colesterolului: Responsabil pentru bolile vasculare și de inimă, colesterolul ridicat este un pericol pentru pacient. Se recomandă verificarea cantității colesterolului din sânge din 5 în 5 ani. Peste vărsta de 50 de ani, examenul periodic este recomandat în fiecare al doilea an.

 

Screeningul densității osoase: Osteodensitometria este investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza. Osteodensitometria DXA este cea mai moderna si foloseste raze X de densitati diferite ce strabat osul, permitind aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase; nu este dureroasa si se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul soldului (col femural - cel mai expus fracturarii osteoporotice), coloanei vertebrale lombare si antebratului. Este recomandat doamnelor peste 45 de ani, resoectiv domnilor peste 65 ani.

tumoare in vezica urinara

 

 

 

 

 

 

* în imagine: tumoare în vezica urinară, depistat cu ecografie 4D (SonoScape SSI-8000)

Login